ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διορθώνεται αδικία με υπερφορολόγηση ανέργων

Εξωπραγματικούς φόρους εισοδήματος εκλήθησαν να πληρώσουν φέτος ορισμένοι άνεργοι φορολογούμενοι.

Αιτία το γεγονός, ότι τα εισοδήματα, που δήλωσαν για το έτος 2015 ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τα τεκμαρτά ποσά εισοδημάτων που τους προσδιόρισε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και τη πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που προέκυψε λόγω των τεκμηρίων δεν θεωρήθηκε εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ώστε να παραμείνει αφορολόγητη μέχρι τα 9.550 ευρώ, όπως προβλέπει κανονικά η ισχύουσα νομοθεσία, αλλά φορολογήθηκε ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα με 26% από το πρώτο ευρώ και με προσαύξηση 75% λόγω της επιβολής καταβολής φόρου.

Οι φορολογούμενοι αυτοί δεν αναγνωρίστηκαν από το σύστημα εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων ως άνεργοι εγγεγραμένοι στον ΟΑΕΔ ή ως άνεργοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ή του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας(ΓΕΝΕ), ώστε να ισχύσουν και γι’αυτούς οι ευνοικές διατάξεις.

Όλες αυτές τις περιπτώσεις ανέργων ,οι οποίοι υπερφορολογήθηκαν άδικα επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γ.Πιτσιλής, με οδηγίες τις οποίες απέστειλε διά της υπ’αριθμόν ΠΟΛ.1109/2016 εγκυκλίου του προς τις εφορίες. Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω εγκύκλιο, όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι για να ακυρώσουν τον υπέρογκο φόρο που καλούνται να καταβάλουν με τα εκκαθαριστικά θα πρέπει να περάσουν από τι αρμόδιες εφορίες, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να γίνει νέα εκκαθάριση των δηλώσεών τους και να διαγραφούν τα εξωπραγματικά ποσά φόρων που τους καταλογίστηκαν.

Πηγή : «Ν» 21-7-2016

PROGRAM E.E.


Υψηλάντου 1, Σέρρες, 62 100

  •   23210 53453

  •   programm@programm.gr

ΚΕΚ ΕΥΒΟΥΛΟΣ

Υψηλάντου 1, Σέρρες, 62 100

  •   23210 53453

  •   eyboulos@programm.gr

ΚΕΚ INV+

Υψηλάντου 1, Σέρρες, 62 100

  •   23210 53453

  •   inv@programm.gr

GDPR


gdpr

 

 

Search